TILBURG - Door een grote brand in een aantal loodsen op een industrieterrein nabij het centrum van Tilburg is dinsdagochtend een gebied met vierduizend inwoners, een peuterspeelzaal en twee basisscholen vanwege mogelijk asbestgevaar afgesloten.

De scholen blijven dinsdag dicht. Bewoners krijgen het advies binnen te blijven en ze kunnen het gebied niet in of uit. Tientallen direct omwonenden van de brand zijn geëvacueerd en in het hotel ondergebracht.

Automobilisten krijgen het advies de omgeving te mijden. De belangrijke verkeersader Ringbaan-Oost is dicht. Een helikopter hangt in de lucht om tijdens de ochtendspits het verkeer in de gaten te houden.

Opstoppingen

Ook op het hoofdwegennet zorgt de brand voor opstoppingen. Omdat verkeer vanuit het oosten slechts gefaseerd via de afrit Hilvarenbeek naar Tilburg mag, staat er een korte file op de A58. Op de N65 vanuit Den Bosch staat 6 kilometer file als gevolg van de brand, meldde de ANWB.

Burgemeester Peter Noordanus sprak dinsdagochtend van flinke verkeershinder. Hij hoopt dat de situatie voor de avondspits is hersteld. Het duurt nog een paar uur tot duidelijk is hoe groot het asbestgevaar is, vertelde hij.

De brand werd om 01.20 uur gemeld en woedt in onder meer een houtopslag en een garagebedrijf. Om 06.00 uur werd het sein brand meester gegeven, maar de brandweer verwacht nog de hele dag nodig bezig te zijn met nablussen.

Brand Tilburg