HAARLEM - Naar schatting duizend Hells Angels uit binnen- en buitenland hebben zaterdagmiddag in Haarlem de laatste eer bewezen aan Rob Schilders.

In een lange stoet van motoren en auto's begeleidden ze het lichaam van de doodgeschoten Hells Angel tijdens de rit van het clubhuis aan de Baljuwslaan naar begraafplaats Akendam. Er deden zich geen incidenten voor, aldus een politiewoordvoerster.

De politie zorgde dat onderweg naar de begraafplaats alle kruisingen dicht waren, zodat de stoet ongehinderd kon doorrijden. Langs de route verzamelden zich honderden belangstellenden. Nadat de stoet was gepasseerd gingen zij naar huis of vervolgden hun weg.

De 52-jarige Rob Schilders werd zaterdagmiddag om drie uur begraven. Volgens de politie keerden de Hells Angels die van elders waren gekomen daarna gestaag huiswaarts. Rond de klok van vijf uur had een groot deel van de leden van de motorclub de stad verlaten.

Schilders werd vrijdag 3 december op klaarlichte dag in Haarlem doodgeschoten. Over de aanleiding bestaat nog geen duidelijkheid. Zijn lichaam lag sinds afgelopen donderdag opgebaard in het clubhuis van de Hells Angels.

Hells Angel begraven