AMSTERDAM - De opschoning van de Wallen in Amsterdam heeft last van de economische tegenspoed. De gemeente en de woningbouwcorporaties hebben geen geld meer om panden op te kopen.

Dat stelt wethouder Lodewijk Asscher zaterdag in Het Parool. ''We blijven ernaar streven bordeelhouders uit te kopen, maar dat zal niet meer met zulke grote stappen gaan.''

Het gaat om overeenkomsten waarbij veel panden worden aangekocht door woningbouwcorporaties, vaak met financiële steun van de gemeente. ''En ook de gemeente zit krapper bij kas dan voorheen'',aldus Asscher.

Amsterdam werkt al een tijd hard om misstanden in de roemruchte hoerenbuurt aan te pakken. Het aantal prostitutieramen en coffeeshops wordt flink teruggebracht.

Doelen

''Het zit voor mij ook niet in beton gegoten, het gaat me in de eerste plaats om de doelen die we hebben. Het doel van 2012 is in het centrum, en dan vooral de Wallen, de criminaliteit terug te dringen; om het gebied te heroveren en een nieuwe kans te geven. Soms moet je daarbij je middelen aanpassen. Blijkt het ene middel niet te werken, dan probeer je het andere.''