DEN HAAG - Opnieuw heeft het winterweer het verkeer voor problemen geplaatst. Gladde wegen leidden donderdagochtend tot een drukke spits. Op het hoogtepunt, om half negen stond het verkeer over 480 kilometer vast. Dat is ruim 150 kilometer meer dan op een gemiddelde donderdagochtend.

Dat heeft de ANWB gemeld.

De ANWB gaf woensdagavond een spitsalarm af voor de ochtend voor de Randstad en het midden van het land wegens sneeuw en gladheid, maar vooral op de wegen in het noorden, oosten en zuidwesten van het land zorgt sneeuwval voor problemen.

Groningen en Leeuwarden waren volgens de ANWB even moeilijk bereikbaar. De A17, Dordrecht richting Roosendaal, werd ter hoogte van knooppunt de Stok afgesloten nadat een vrachtwagen was geschaard.

Ongevallen

Verkeersdeelnemers hielden rekening met de gladheid door minder snel te rijden tijdens sneeuw- en hagelbuien. Daardoor gebeurden er niet meer ongevallen dan gebruikelijk.

Of het zonder spitsalarm drukker op de weg zou zijn geworden, kon de woordvoerder niet zeggen. Het alarm werd volgens hem vooral gegeven om automobilisten bewust te maken van de situatie.

Volg het actuele filenieuws op NU.nl/verkeer

Bekijk lezersfoto's van het winterweer op NUfoto