HAARLEM - Veel Hells Angels uit heel Europa wonen zaterdag in Haarlem de uitvaart bij van hun brother Rob Schilders (52), die vorige week in Haarlem-Oost op straat werd doodgeschoten.

De leden van de motorclub rijden in een stoet vanaf het clubhuis van de Angels in het centrum naar de begraafplaats in Haarlem-Noord.

Schilders werd door meerdere kogels getroffen en overleed ter plaatse. Er is nog geen duidelijkheid over de aanleiding.

Mogelijk is er een verband met een gewelddadig incident bij een werkplaats van de Hells Angels in IJmuiden, waarbij twee Angels een indringer in elkaar sloegen.

Rouwadvertentie

Het lichaam van Schilders is vanaf donderdagmiddag opgebaard in het clubhuis van de motorclub. De Hells Angels hebben woensdag een rouwadvertentie voor hem geplaatst in het Haarlems Dagblad, maar ze willen verder geen commentaar geven.

De uitvaart van zaterdag doet denken aan de begrafenis van topcrimineel Sam Klepper, die eind januari 2003 in Amsterdam ook door Hells Angels naar zijn laatste rustplaats werd begeleid. Volgens een woordvoerder van de Haarlemse politie worden er zaterdag extra politiemensen ingezet om de uitvaart van Schilders in goede banen te leiden.