AMSTERDAM - Eén persoon is maandagmiddag om het leven gekomen door een gasexplosie en brand in een flat aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer.

Er zijn bovendien twee volwassen mensen lichtgewond geraakt. De gewonden werden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld en hoefden niet naar een ziekenhuis te worden gebracht. Dat meldt de brandweer Hollands Midden aan NU.nl.

Het dodelijke slachtoffer werd op straat aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoe hij of zij daar terecht kwam. De brandweer laat weten dat de flat inmiddels helemaal is doorzocht.

De hulpdiensten sluiten niet uit dat zich in de zwaar beschadigde omliggende appartementen nog slachtoffers bevinden.

Verwoest

Het flatgebouw is deels verwoest, vier woningen zijn zwaar beschadigd. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer moest bij het nablussen voorzichtig te werk gaan vanwege instortingsgevaar. Het dak van het flatgebouw is inmiddels ingestort en op het parkeerterrein aan de achterkant is asbest aangetroffen.

Volgens de woordvoerder zijn er in de omgeving door de explosie veel ruiten gesprongen.

Massaal uitgerukt

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt nadat om 13.00u de explosie plaatsvond. Bewoners van de 84 woningen zijn geëvacueerd en worden door de hulpdiensten elders ondergebracht.

De bewoners van de flat kunnen de komende nacht nog niet naar huis. Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Mensen kunnen terecht in een hotel of bij familie of vrienden.

Bekijk foto's van de brand op NUfoto

Volg berichten op Twitter via NUlive.

Brand Alphen aan den Rijn