AMSTERDAM - Het gevaar van het ammoniaklek bij een vleeswarenbedrijf in het Drentse Meppel is geweken. Dat meldde de politie Drenthe maandag. Volgens een woordvoerder van de politie is het lek gedicht.

Door nog onbekende oorzaak was in een tank met de gevaarlijke stof een lek ontstaan. De politie zette de omgeving af en liet deuren en ramen van panden in de omgeving sluiten.

Er werd groot alarm gegeven. Hulpdiensten uit Coevorden, Meppel, Hoogeveen en Assen waren ter plaatse. Rond het middaguur was het lek gedicht en het gevaar geweken. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan, aldus de politie.

Er zijn geen gewonden gevallen, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Meppel vanmiddag.

Afzetting

De dertig personeelsleden die op dat moment in het bedrijf aanwezig waren, werden opgevangen in een naastgelegen administratiekantoor.

De wolk dreef in westelijke richting een begraafplaats, weg van het centrum. Er is een gebied van 300 meter rondom de fabriek afgezet. De brandweer is metingen aan het doen over de concentratie ammoniak.

Gezondheidsklachten

De politie adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Bij gezondheidsklachten kunnen ze contact opnemen met de huisarts.

Over de oorzaak van de lekkage is nog niets bekend.