HEERHUGOWAARD - De politie heeft zondagmorgen in de buurt van Heerhugowaard een waarschuwingsschot gelost, toen drie verdachten van een schietpartij probeerden te vluchten.

De mannen konden daarna worden aangehouden, liet een politiewoordvoerder weten.

Zondagmorgen rond tien uur was er een schietpartij op een woonwagenkamp in Heerhugowaard. Daarbij raakte niemand gewond.

Toen de politie op het kamp kwam, vluchtten drie verdachten in een auto. Er kwam een politiehelikopter aan te pas om het voertuig in de gaten te houden. Ook werden speurhonden ingezet bij het onderzoek op het kamp.

Overval

Oorzaak van de schietpartij was de overval op de woonwagen van een 43-jarige bewoner. Hij verweerde zich. De overvallers kozen daarna eieren voor hun geld en gingen er vandoor, achtervolgd door een paar bewoners van het centrum.

Hierbij losten de verdachten schoten, zonder iemand te raken. De mensen van het woonwagencentrum staakten de achtervolging en schakelden de politie in. Ze zagen nog dat de verdachten in een rode personenauto wegreden en gaven het kenteken door.

De politie kwam de verdachten korte tijd later op het spoor. Toen een van hen een aanwijzing niet opvolgde, loste een agent een waarschuwingsschot in de lucht.

Verdachten gearresteerd

De drie verdachten zijn gearresteerd. Het zijn een man van 27 jaar uit Hoorn, een vrouw van 29 jaar uit Den Helder en een man van wie de identiteit nog niet is vastgesteld. Ze zitten vast. Bij hun fouillering heeft de politie geen vuurwapen gevonden. Het motief voor de overval is nog niet bekend.