ROTTERDAM - De politie heeft maandag een 27-jarige man en een 21-jarige vrouw opnieuw aangehouden die ervan worden verdacht eind vorig jaar een baby zo zwaar te hebben mishandeld, dat die enkele weken geleden overleed.

Het is de tweede keer dat het stel is aangehouden voor de mishandeling. Het meisje werd vorig jaar september geboren. Het tweetal bracht het kindje in december naar het ziekenhuis. Daar ontstond het vermoeden dat het meisje slachtoffer was geworden van kindermishandeling.

De moeder en haar vriend werden daarom in januari al aangehouden, maar in april weer vrijgelaten. De rechters lieten hen in afwachting van hun rechtszaak op vrije voeten.

Botbreuken

Nader onderzoek wees dit najaar uit dat het kind naar alle waarschijnlijkheid was mishandeld. Behalve hersenletsel was er ook sprake van botbreuken. Uit sectie blijkt volgens het OM dat het meisje vermoedelijk is overleden door complicaties die het gevolg zijn van de mishandeling vorig jaar.

Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat een ander kind uit het gezin ook werd mishandeld. Bureau Jeugdzorg heeft dat kind in januari al elders ondergebracht.