SCHIPHOL - Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als een aantal veroordeelden in de grote skimmerszaak Roemex zijn in hoger beroep gegaan tegen het vonnis van de rechtbank op Schiphol.

Dat maakte het OM dinsdag bekend. De rechtbank legde op 3 november celstraffen tot vijf jaar op aan vijf leden van de Roemeense skimmersbende. Hun buit bedroeg bijna 1,9 miljoen euro.

Christi T. kreeg de hoogste straf, vijf jaar. Hij gaat die aanvechten. Ook drie medeverdachten hebben hoger beroep aangetekend tegen hun vonnis.

Geavanceerde techniek

Het OM is het niet eens met de aan Alex C. opgelegde straf, die een half jaar lager was dan de eis van vier jaar. Justitie is daarnaast in beroep gegaan in de zaak van Christi A., die werd vrijgesproken van een aantal feiten en in plaats van 3,5 jaar celstraf slechts 287 dagen kreeg opgelegd.

De bende skimmers maakte gebruik van een geavanceerde techniek, die nog niet eerder in Nederland was ontdekt. Bij een filiaal van Albert Heijn in Badhoevedorp maakte de criminele groep bijna 1,2 miljoen euro buit.