ALMERE - De politie in Almere is een zoektocht begonnen naar een jongen tussen de twaalf en achttien jaar die ervan verdacht wordt dat hij een minderjarig meisje heeft misbruikt.

Dat heeft de politie dinsdag gemeld.

Het meisje was op 20 november met een vriendje buiten aan het spelen in Almere Buiten, toen de jongen haar de bosjes in lokte. Daar vond een ernstig zedendelict plaats. De verdachte zou kort bruin haar hebben en zich op een fiets verplaatsen.

Voorbijganger

Een dag eerder zag een getuige hoe een jongeman eveneens in Almere Buiten probeerde een meisje van ongeveer acht jaar oud mee te nemen. Op het moment dat de jongen werd aangesproken door de alerte voorbijganger, zette hij het op een lopen.

De politie is nog op zoek naar het meisje en onderzoekt of beide zaken met elkaar in verband staan.

Zomer

Almere werd in de zomer opgeschrikt door een reeks gewelds- en zedendelicten, waarvan meerdere vrouwen het slachtoffer werden. Ook in die zaken was sprake van minderjarige slachtoffers en een minderjarige verdachte.

Voor die feiten zit inmiddels een 17-jarige Almeerder vast. Volgens een politiewoordvoerster zijn er geen aanwijzingen dat de recente zedenmisdrijven verband houden met die zaken.