AMSTERDAM – Sander V., die vrijdag voor moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht tot achttien jaar cel en tbs werd veroordeeld, gaat tegen die uitspraak in hoger beroep. Bram Moszkowicz wordt zijn advocaat.

Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

V. werd door de rechtbank van Dordrecht ook veroordeeld voor vrijheidsberoving en het verbergen van een lijk. De rechters vinden niet bewezen dat V. zijn slachtoffer seksueel heeft misbruikt, wel is hij veroordeeld voor aanranding van het meisje.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 25 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de oud-politieagent.

Hoger beroep

V. werd tijdens het proces bijgestaan door advocaten Willem Anker en Tjalling van der Goot.
Anker liet vrijdag na afloop van de strafuitspraak weten wel heil te zien in een hoger beroep van zijn cliënt.

''Ik denk dat we een goede kans zouden maken. Deze onderbouwing van de rechtbank is echt aan de ondergrens. Gezien de toekenning van tbs zou een lagere gevangenisstraf passend zijn”, aldus Anker.

Frisse blik

Volgens Van der Goot wilde zijn voormalige cliënt in de hoger-beroepszaak een advocaat met een frisse blik. ''Het is in goede harmonie gegaan'', zei Van der Goot.

V's nieuwe advocaat Moszkowicz laat aan De Telegraaf weten zich nog in de zaak te moeten verdiepen maar "zo op het eerste oog vooral denkt te gaan proberen om die tbs er af te krijgen.”

Milly

Milly Boele verdween op 10 maart dit jaar. Ze was bijna een week vermist en er werd uitvoerig naar haar gezocht. Ook buurman V. zocht mee. Uiteindelijk werd het meisje in zijn achtertuin gevonden nadat hij zichzelf bij de politie had gemeld.

V. heeft bekend het meisje te hebben gewurgd en begraven, maar van seksueel misbruik zou volgens hem geen sprake zijn. Hij zou wel haar borsten hebben betast. Verder zei hij in de rechtbank zich weinig meer van de dag te kunnen herinneren.