AMERSFOORT - Een brand heeft dinsdagmorgen vroeg in Park Schothorst in Amersfoort een pand van groenbeheerder Eemfors verwoest.

In het met riet bedekte gebouw aan de Schothorsterlaan werkten volgens een woordvoerder van de brandweer voornamelijk mensen met een handicap. Zij kunnen dinsdag niet aan het werk.

Het pand moet als verloren worden beschouwd. Het aangrenzende woonhuis kon wel gered worden, net als de vogels die in een loods naast het huis verbleven.

De dieren zijn door de dierenambulance naar een veilig onderkomen gebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend. Het nablussen gaat waarschijnlijk nog de hele ochtend duren.

Boerderij

Het is de tweede keer in korte tijd dat op de Amersfoortse Schothorsterlaan brand uitbreekt. In september brandde de boerderij af waar het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) was gevestigd.

De gemeente stelde daarop een onderzoek in naar de rol van de beveiligingsdiensten. Daaruit bleek dat de particuliere surveillancedienst die voor de gemeente werkt, na een brandalarm naar het verkeerde gebouw was gereden, namelijk naar het kantoor van Eemfors.

Een gemeentewoordvoerder wilde dinsdag nog niet zeggen of diezelfde beveiligingsdienst ook bij de brand in het groenbedrijf betrokken was.

Brand Amersfoort