DEN HAAG – Het is drukker op de weg dan op een normale dinsdagochtend. Automobilisten zijn eerder van huis gegaan dan gebruikelijk.

Bovendien rijden ze voorzichtig, hoewel de snelwegen goed berijdbaar zijn. Daardoor zijn de dagelijkse files langer dan normaal en staan er ook wat meer.

Dat komt voor een deel ook doordat de spitsstroken dicht blijven. Daar kunnen sneeuwresten liggen. Tegen acht uur stond er 300 kilometer file, tegen 200 normaal op dat tijdstip.

Op het hoogtepunt stond 430 kilometer file, laat de ANWB weten. Vooral op de A2 in het zuiden van het land reed het verkeer langzaam.

Maandag

Maandagavond ontstonden lange files door sneeuw. Met in totaal 871 kilometer was het de langste avondspits ooit.

De A4 van Antwerpen naar Bergen op Zoom is dinsdagochtend rond zes uur weer open gegaan, nadat de weg maandagavond was afgesloten wegens een ongeval met een vrachtwagen vol bieten.

Tussen Hoogerheide en Bergen op Zoom-Zuid lagen de bieten over een afstand van 250 meter verspreid over het wegdek.

A67

De A67 tussen Eindhoven en Venlo is dinsdagochtend in de richting van Duitsland afgesloten in verband met een geschaarde vrachtwagencombinatie. Het verkeer wordt vanaf Eindhoven omgeleid in de richting Maastricht en Keulen.

Het ongeval gebeurde tussen Asten en Helden, waar een file van 4 kilometer ontstond. De snelweg zal waarschijnlijk enkele uren gesloten blijven.

In de andere richting van de A67 is ter hoogte van Someren de linkerrijstrook afgesloten na een ongeval wegens de gladheid. Het verkeer in de richting Eindhoven moet eveneens rekening houden met flinke vertraging.

Bekijk alle lezersfoto's van het winterweer op NUfoto