UTRECHT - Een veroordeelde ontuchtpleger die vorig jaar in Wijk bij Duurstede doelwit was van een flyeractie, wil ongestoord in zijn nieuwe woonplaats kunnen wonen.

De man eiste maandag in een kort geding bij de rechtbank in Utrecht een publicatieverbod voor de Woudenbergse 'pedojager' Chris Hölsken.

De ontuchtpleger houdt de Woudenberger verantwoordelijk voor de flyers die vorig jaar december in zijn straat in Wijk bij Duurstede werden verspreid over zijn veroordeling wegens het misbruik van minderjarigen.

Onzekerheid

Sindsdien stelt de man geen leven meer te hebben en voelt hij zich genoodzaakt met zijn gezin te verhuizen. ''Het gezin leeft in angst en onzekerheid'', aldus zijn advocaat.

De eiser is bevreesd dat hij ook in zijn nieuwe woonplaats gebrandmerkt zal worden nu de Woudenberger in november op zijn website stopkinderpornonu.com melding maakte van de verhuizing. In het kort geding eist hij dat het Hölsken verboden wordt uitlatingen over hem te doen, op straffe van een dwangsom van 5000 euro per overtreding.