ROTTERDAM - De spoorwegpolitie en de Regiopolitie Groningen hebben zaterdagavond drie Litouwers aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht eerder op de dag een juwelier aan de Poelestraat in Groningen te hebben overvallen.

Dat heeft de politie bekend gemaakt.

De aanhouding vond plaats in een trein tussen Scheemda en Winschoten tijdens een drugsactie van de spoorwegpolitie, de Koninklijke Marechaussee en de Duitse Bundespolizei.

Iets na 16.00 zaterdagmiddag werd een juwelierszaak aan de Poelestraat overvallen door drie onbekende mannen.

Zij bedreigden hierbij het personeel met een vuurwapen en sloegen enkele vitrines kapot. Daarna gingen zij er vandoor richting het Gedempte Kattendiep.

Onderzoek

Direct na de melding van de overval werd een groot onderzoek in de buurt van de juwelier gestart. Ook de spoorwegpolitie werd geïnformeerd, die op dat moment bezig was met een drugscontrole tussen Groningen en Leer.

Een drugshond sloeg aan bij een van de Litouwers die inmiddels in de trein zaten die op dat moment onderzocht werd. De man bleek in het bezit te zijn van een zakje softdrugs.

De twee landgenoten van de man, die elders in de trein zaten, bleken bij controle in het bezit te zijn van tassen vol juwelen en horloges. De aangetroffen goederen kwamen overeen met de spullen die eerder bij de juwelier aan de Poelestraat waren gestolen.

Overval juwelier Groningen