DE BILT - In delen van het zuiden en westen van Nederland is zaterdagochtend sneeuw gevallen.

Dat heeft het KNMI zaterdag gemeld. Het gaat om een dun laagje droge sneeuw, aldus een zegsvrouw.

In de loop van de ochtend sneeuwde het onder meer in Amsterdam, Utrecht en Tilburg. Het is niet duidelijk of en waar de laag de hele dag blijft liggen.

''Dat hangt uiteraard af van de ondergrond, maar ook van de temperatuur’’, stelt de woordvoerster.

Rustig op de weg

De ANWB meldt nog geen problemen op de wegen als gevolg van de sneeuwval. ''Het is ook rustig op de weg’’, licht een zegsman toe. Ook de Wegenwacht ziet geen opvallende stijging in het aantal meldingen van auto’s met problemen langs de weg.

Voetbalbond KNVB liet zaterdagochtend al weten dat er ''zeker wedstrijden in de amateurklassen zijn afgelast’’. Maar omdat de keuringen op het veld pas plaats vinden, kan de woordvoerder nog niet exact melden om hoeveel geannuleerde duels het gaat.

ProRail

Spoorbeheerder ProRail meldt zaterdagochtend dat het treinverkeer nog nergens problemen heeft ondervonden van het winterse weer. De Nederlandse Spoorwegen stellen goed voorbereid te zijn op de sneeuwval en de ijzel die eraan komt.

Tijdens een grote oefening op 10 oktober is de winterdienstregeling getest. De NS wacht berichten van het nieuwe Operationele Controle Centrum Rail (OCCR) af, dat continu in de gaten houdt of het winterse weer de reguliere dienstregeling in de war kan gaan schoppen.

Wel gestrooid

Wegbeheerder Rijkswaterstaat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag wel gestrooid. Maar omdat het vrijdag nauwelijks heeft geregend, gebeurde dit meer uit voorzorg dan uit noodzaak, aldus een zegsvrouw.

Bekijk lezersfoto's op de special van NUfoto

Sneeuw in Nederland