MAASTRICHT - DNA-sporen op het lichaam van de in 2003 overleden kampleider Joos B. stemmen niet overeen met sporen die zijn gevonden in kledingstukken van Nicky Verstappen, die in 1998 onder verdachte omstandigheden om het leven kwam.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht vrijdagavond bekend. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht de sporen.

Dinsdag werd het graf van B. geopend en werden er DNA-monsters genomen. Het NFI vergeleek die met sporen op kleding van Nicky Verstappen.

De jongen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Nu er geen match is gevonden, is het onderzoek gesloten, aldus het OM.

Hevig teleurgesteld

De ouders van Nicky hadden het OM gevraagd om een DNA-onderzoek van de kampoudste. Moeder Bertie Verstappen reageerde vrijdagavond hevig teleurgesteld op de uitslag van het onderzoek.

''We zijn terug bij af, nu weten we weer niets'', zei ze. Voor haar blijft B. verdacht in deze zaak. ''Rond die man klopt er gewoon iets niet'', aldus de moeder van Nicky.

B. werd in de jaren '50 van de vorige eeuw veroordeeld wegens een zedendelict met minderjarigen. Desondanks werd hij later weer jeugdleider en was ook bij het zomerkamp waar Nicky op 10 augustus 1998 verdween en een dag later vermoord werd teruggevonden.