AMSTERDAM - De rechtbank in Dordrecht bepaalt vrijdag welke straf ex-politieman Sander V. krijgt voor het vermoorden van de 12-jarige Milly Boele. Justitie verdenkt hem van moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van haar lichaam en eiste twee weken geleden 25 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Boele verdween op 10 maart dit jaar. Ze was bijna een week vermist en er werd uitvoerig naar haar gezocht. Ook buurman V. zocht mee. Uiteindelijk werd het meisje in zijn achtertuin gevonden nadat hij zichzelf bij de politie had gemeld.

Volgens justitie heeft hij zijn buurmeisje meegelokt naar huis en haar daar gedwongen hem oraal te bevredigen. Uiteindelijk zou hij haar met zijn riem hebben gewurgd en in zijn tuin hebben begraven.

V. heeft bekend het meisje te hebben omgebracht en begraven, maar van seksueel misbruik zou geen sprake zijn. Hij zou wel haar borsten hebben betast. Verder zei hij in de rechtbank zich weinig meer van de dag te kunnen herinneren.

Vertrouwen

De moord valt V. volgens het OM zwaarder aan te rekenen omdat hij het vertrouwen dat burgers in de politie moeten kunnen hebben zou hebben geschaad.

Volgens deskundigen heeft de ex-politieman een persoonlijkheidsstoornis, is hij verminderd toerekeningsvatbaar en is de kans op herhaling aanzienlijk. Daarom eiste justitie ook tbs met dwangverpleging.

De ouders wilden dat de uitspraak wordt uitgesteld zodat kan worden onderzocht of V. xtc gebruikte ten tijde van de moord. Na de inhoudelijke behandeling bleek dat dit kan worden nagegaan door de haren te onderzoeken.

De brief waarin de advocaat om extra onderzoek vraagt werd echter niet in behandeling genomen, omdat het OM en de verdachte door het einde van het proces geen kans hadden gehad op de brief te reageren.