AMSTERDAM - De Nederlandse hulpverlener die eind vorige maand in het noorden van Afghanistan werd ontvoerd, wordt nog steeds gevangengehouden.

Dat liet het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag weten. Volgens een woordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat de Nederlander niet meer in leven is.

De hulpverlener werd samen met zijn Afghaanse chauffeur ontvoerd. Gewapende mannen zouden met het tweetal naar de provincie Kunduzin het westen zijn gereden.

De politie en inlichtingendienst hebben direct een zoekactie ingesteld, tot nu toe zonder resultaat. De Nederlander en zijn chauffeur werken voor een organisatie die gehandicapten helpt.

Nauw contact

Volgens een woordvoerder van het ministerie staat de ambassade in Kabul in nauw contact met de Afghaanse autoriteiten en wordt waar nodig en waar mogelijk hulp geboden. Wie de ontvoerde hulpverlener is, wil de woordvoerder niet zeggen.

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) zei meteen toen de ontvoering bekend werd, geen losgeld te zullen betalen voor de Nederlander.