ROTTERDAM - Jan Peter Balkenende wordt hoogleraar op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

De oud-premier is per 1 december dit jaar benoemd tot hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation in de Erasmus School of Law en de Erasmus School of Economics. Dat heeft de universiteit donderdag bekendgemaakt.

Het college van bestuur is bijzonder verheugd met de benoeming.

Balkenende was van 2002 tot en met 2010 minister-president van Nederland en daarvoor vier jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

Eredoctoraten

Van 1993 tot 2002 was hij als bijzonder hoogleraar christelijk-sociaal denken van economie en maatschappij verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij ontving eredoctoraten van universiteiten in Boedapest, Tokio en Seoul.

Balkenende liet weten dat hij uitkijkt naar zijn activiteiten voor de Erasmus Universiteit, die hij een prestigieuze universiteit noemt met een bijzondere internationale oriëntatie en met duidelijke verbindingen met de private sector.

''De kans die ik krijg om juist in deze context ontwikkelingen op het terrein van economie en recht in een wetenschappelijk kader van 'governance', instituties en internationalisering te plaatsen, is een hele mooie uitdaging die uitstekend aansluit bij mijn ervaringen van de afgelopen acht jaar als minister-president en bij mijn wetenschappelijke belangstelling.''

Lees alle Twitterberichten over dit nieuws op NUlive