TIENHOVEN - De vader van de twee jongens die woensdag levenloos werden aangetroffen in een woning in de Utrechtse plaats Tienhoven, is geen verdachte in deze zaak. Dat maakte de politie donderdag bekend.

De vader vond de lichamen van zijn zonen van drie en vier jaar oud in de woning. Hij verleende eerste hulp en waarschuwde de politie.

De politie hield woensdag in een ziekenhuis de moeder aan als verdachte. De vrouw was bij kennis maar niet aanspreekbaar. Een politiewoordvoerder stelde dat de vrouw iets heeft ingenomen. De politie kon nog niet vertellen of het gezin bekend was bij gemeentelijke instanties.

Burgemeester Mirjam van 't Veld biedt de inwoners van Tienhoven hulp aan bij het verwerken van de schok. De gemeente Maarssen maakt donderdagmiddag bekend hoe die hulp eruit zal zien.

Vrijdag voorgeleid

De 43-jarige vrouw wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht donderdag bekend. "Waar en hoe dat moet gebeuren, is nog niet duidelijk", vertelde de woordvoerster van het OM.

De gemeente Maarssen houdt donderdagavond een bijeenkomst voor de inwoners van Tienhoven. Het gaat om een besloten bijeenkomst waarbij media niet welkom zijn.

Familiedrama in Tienhoven