AMSTERDAM - Rijkswaterstaat en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben dinsdag gewaarschuwd voor de eerste gladheid van dit winterseizoen

“De komende dagen is er sprake van minima rond het vriespunt en worden de eerste winterse buien verwacht”, aldus de partijen. “Automobilisten worden dringend verzocht rekening te houden met mogelijke gladheid op de Nederlandse snelwegen.”

Om de gladheid voor te zijn wordt door Rijkswaterstaat de komende week naar verwachting op diverse plaatsen gestrooid. Bovendien laat Rijkswaterstaat weten dat het de startvoorraad zout met de helft heeft verhoogd naar 90.000 ton.

Afsluitdijk

Op het Friese gedeelte van de Afsluitdijk zijn woensdagmiddag in een tijdsbestek van een klein uur al drie auto's in de vangrail beland door een glad wegdek. Volgens een woordvoerder van de politie werden de automobilisten overvallen door plotselinge hagel.

De ongelukken gebeurden op de A7 tussen Zurich en Kornwerderzand. ''Dit zijn de eerste signalen dat mensen moeten oppassen in het verkeer'', aldus de woordvoerder.