AMSTERDAM - Het vonnis in de zaak rond de vermoorde tiener Milly Boele wordt niet uitgesteld om te onderzoeken of verdachte Sander V. ten tijde van de moord xtc heeft gebruikt.

Dat heeft advocaat Frank van Ardenne van de ouders van Milly Boele woensdag laten weten.

Haar ouders hadden om nader onderzoek gevraagd naar sporen van xtc op de sweater van Milly. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde eerder dat er vlekken zijn gevonden op de kleding.

Maar volgens het OM zijn tijdens het onderzoek op ''geen enkele manier aanwijzingen gevonden dat V. xtc gebruikte."

Betrouwbaarheid

Sander V. heeft eerder verklaard dat hij alleen heeft geblowd. Als blijkt dat hij ook xtc heeft gebruikt kan dat de betrouwbaarheid van zijn verklaringen aantasten, waardoor zijn straf hoger kan uitvallen.

Op de trui van het 12-jarige slachtoffer zijn sporen van urine en mdma, de werkzame stof in xtc, gevonden. V. is echter niet getest op xtc-gebruik, omdat dat volgens de politie na drie dagen geen zin meer zou hebben.

Geen aanwijzingen

Volgens het OM zijn tijdens het onderzoek op ''geen enkele manier aanwijzingen gevonden dat V. xtc gebruikte". Een woordvoerder kon niet zeggen of V. tijdens politieverhoren is geconfronteerd met de sporen.

Van Ardenne benadrukt dat de ouders van Milly Boele, ondanks de afwijzing van het verzoek, alle vertrouwen hebben in de uitspraak van de rechtbank. Hij zei ook dat de rechtbank op andere gronden de zaak nog wel kan heropenen.

Brief

De rechtbank stelde dat ze van Van Ardenne na de sluiting van het onderzoek een brief heeft ontvangen.

''Indien de brief in behandeling genomen zou worden, zou de rechtbank informatie meewegen waarop de officier van justitie en de verdachte met zijn raadslieden niet hebben kunnen reageren. De rechtbank vindt dit niet wenselijk en kan en zal daarom de brief niet in behandeling nemen'', zo staat in een persverklaring.