TILBURG - De Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben vrijdag een motie aangenomen om opnieuw in overleg te gaan met de gemeente Tilburg en de Nederlandse Spoorwegen om een proef met het nachtnet tussen Tilburg en Den Bosch te verlengen.

Daarmee lijkt het verdwijnen van de nachtelijke treinverbinding weer allerminst zeker.

Een proef met het nachtnet tussen de twee Brabantse steden blijkt vooralsnog geen daverend succes, in tegenstelling tot andere verbindingen in Brabant.

De Gedeputeerde Staten hadden eerder dit jaar besloten te stoppen met de nachtelijke treinverbinding, omdat maar weinig mensen er gebruik van maakten.

100.000 euro

De provinciale fracties van PvdA, CDA en VVD roepen de Gedeputeerde Staten met de motie op om toch met Tilburg in overleg te gaan of de gemeente hetzelfde bedrag wil betalen voor de treinverbinding als de andere Brabantse steden doen.

Elke aangesloten stad betaalt 100.000 euro. Als Tilburg akkoord gaat, kan de proef doorgaan tot december 2012.

Andere trajecten

In 2007 begon de proef met het Brabantse nachtnet. Drie nachten per week rijden er treinen op de trajecten Utrecht-Den Bosch-Eindhoven, Rotterdam-Dordrecht-Breda-Tilburg-Eindhoven, Tilburg-Den Bosch en Helmond-Oss. Die laatste zal zeker nog dit jaar verdwijnen. De proef met de andere trajecten zal wel voortduren tot eind 2012.

Volgens de NS vallen de reizigersaantallen, mede door de economische crisis, tegen. De klanttevredenheid over het nachtnet is echter groot. De NS verwacht de hele proeftijd nog nodig te hebben om meer reizigers te trekken en zo het nachtnet rendabel te maken.