ENSCHEDE - De politie heeft een meisjesonderbroek vernietigd die is gevonden in het huis van de voor doodslag en verkrachting veroordeelde pedofiel Geert B. uit Glanerbrug. De nieuwe bewoners van het huis vonden het kledingstuk, dat biologische sporen bevatte.

De wijkagent liet het broekje - inclusief sporen - vernietigen, zo meldde de politie donderdag.

Het ondergoed was mogelijk van de dochter van een Braziliaanse vrouw met wie B. jarenlang samenwoonde. De politie betreurt het voorval.

Volgens de politie had de wijkagent het onderbroekje moeten voorleggen aan het rechercheteam dat onderzoek deed naar de praktijken van B. en de Braziliaanse vrouw. De wijkagent liet het kledingstuk vernietigen omdat er te veel mensen aan hadden gezeten.

Geen bewijs ontucht

De politie benadrukt dat het onderbroekje nog niet zou bewijzen dat B. ontucht heeft gepleegd met het meisje. Volgens de wijkagent bevatte het broekje geen bloedsporen.

De rechtbank veroordeelde Geert B. in mei tot 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op de achtjarige Semiha Metin in 1991 en ontucht met twee kinderen. DNA-sporen brachten hem in verband met de slachtoffers.

B. verzamelde bijna 20.000 afbeeldingen met kinderporno. De man werd ook in verband gebracht met mogelijke ontucht met het Braziliaanse kind, maar dit is nooit bewezen.

Onderbroekje

Volgens de politie is het onderbroekje pas in het voormalige huis van B. gekomen nadat de woning uitvoerig was onderzocht door de politie.

B. ontkent dat hij Metin van het leven heeft beroofd. Zijn advocaat Jan Bart Kalk zal donderdag in hoger beroep voor het gerechtshof in Leeuwarden aandringen op nieuw DNA-onderzoek van het vuil onder de nagels van het vermoorde meisje.

Volgens Kalk heeft de politie die sporen veronachtzaamd. Verder wil hij dat zijn cliënt opnieuw wordt onderzocht door een psycholoog.

Kalk kijkt niet verbaasd op over de vernietiging van het sporenmateriaal door de politie Twente. ''Eerder is een nachthemd al verdwenen waarmee het meisje Metin is gewurgd." Volgens Kalk staat niet vast dat het bloed op het nachthemd matcht met het bloed van de verdachte.