ALMELO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandagmiddag bij de rechtbank in Almelo drie jaar celstraf geëist tegen een handlanger van de voortvluchtige vrouwenhandelaar Saban B..

Volgens het OM is Deniz S. schuldig aan vrouwenhandel, uitbuiting van vrouwen en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De zaak tegen S. maakt deel uit van de zogenaamde Sneep II zaak, het vervolg op Sneep I, waarin Saban, zijn broer Hassan en vier handlangers in 2008 zijn veroordeeld tot jarenlange celstraffen.

In Sneep II gaat het om veertien verdachten. De afgelopen weken zijn de zaken tegen hen behandeld. Deze en volgende week maakt het OM de strafeisen tegen de meesten van hen bekend.

Overigens zijn slechts twee van de verdachten daadwerkelijk voor de rechtbank verschenen. Waar de overige twaalf verblijven, is onbekend.

De bende van Saban B. was vooral actief in het Duitse Ruhrgebied, in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en in Antwerpen. Kenmerkend voor de bende was het extreem brute geweld waarmee de bendeleden vrouwen dwongen in de prostitutie te werken en hun inkomsten af te staan.