EEMNES - De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben dat zou kunnen leiden tot de aanhouding van de overvallers van een geldtransportwagen in Eemnes.

Dat hoeven niet per se getuigen te zijn die de overval zelf hebben gezien. In de vluchtauto die de overvallers achterlieten lag een jerrycan met benzine.

Als er mensen zijn die iemand benzine hebben zien tanken in een jerrycan, wil de politie ze spreken, liet ze vrijdag weten.

Zeker vier personen overvielen maandag de geldwagen naast een tankstation langs de A1 in Eemnes. Daarbij bevestigden ze een explosief aan een van de deuren van de wagen.

Mislukte

De overval mislukte en de daders gingen ervandoor. Vanwege het explosiegevaar moesten ruim tweehonderd gasten van hotel-restaurant de Witte Bergen dat in de buurt ligt, in de kelder worden opgevangen.

De afritten van de A1 bij verkeersknooppunt Eemnes werden in beide richtingen afgesloten.

Gemaskerd persoon

Volgens de politie merkte de bestuurder van de geldwagen dat een gemaskerde persoon iets aan de wagen bevestigde. Daarop besloot hij achteruit te rijden. De overvallers renden daarop weg een bos in.

De auto waarmee de overvallers achter de geldwagen aanreden, is een zwarte Mitsubishi Outlander die eerder was gestolen. Daarin werd de jerrycan aangetroffen.

Explosief geldtransport verwijderd