AMSTERDAM - Hulpdiensten op het vliegveld Chhatrapati Shivaji International in de Indiase stad Mumbai hebben donderdagavond groot alarm geslagen bij de landing van een vliegtuig uit Amsterdam. In het vrachtruim lag een verdacht pakketje.

Uit onderzoek van bomexperts bleek dat er geen gevaarlijke lading aan boord was.

Aan boord van de Airbus 330 van Delta Airlines waren 235 passagiers en twaalf bemanningsleden. Zij verlieten zonder problemen het toestel, dat uit voorzorg naar een apart deel van het vliegveld was gereden.

De brandweer en andere hulpverleners hoefden niet in actie te komen.

Amsterdam

Een deel van de passagiers van vlucht 70 was in Amsterdam ingestapt. Hoeveel dat er waren, kon woordvoerster Susan Elliott van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij niet zeggen.

De vlucht was eerder vertrokken vanaf vliegveld John F. Kennedy in New York. Tijdens de tussenstop in Amsterdam gingen mensen van boord en stapten nieuwe passagiers op.

Nieuwe controle

Net voor de landing in Mumbai vroeg de luchtvaartmaatschappij aan de autoriteiten in India uit voorzorg om een nieuwe controle van de bagage, omdat er een ongeïdentificeerd pakketje aan boord was. Het is niet duidelijk op basis van welke informatie dit werd gedaan.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) in Nederland heeft zich donderdagavond ook enige tijd met de zaak beziggehouden. Toen duidelijk werd dat er niets was gevonden, was de kous voor de organisatie af, aldus een woordvoerder.