SCHIPHOL - In het vrachtruim van een vliegtuig van Delta Airlines, dat donderdagochtend van Schiphol naar de Indiase stad Mumbai vloog, is een verdacht pakketje gevonden.

Het gaat om vlucht DL 0070.

Delta Airlines had even voor de landing in India de autoriteiten al verzocht uit voorzorg een deel van de lading opnieuw te bekijken. Dat heeft het bedrijf donderdag in een verklaring laten weten.

Het toestel werd direct na de landing naar een afgelegen plek op het vliegveld gebracht. Alle 244 passagiers moesten het vliegtuig verlaten, waarna de lading opnieuw werd gecontroleerd.

In de laadruimte werd uiteindelijk een verdacht pakketje aangetroffen. 

Amsterdam

Onder de passagiers was een aantal mensen dat in Amsterdam is ingestapt. Hoeveel dat er zijn, kon woordvoerster Susan Elliott van Delta Airlines donderdagavond niet zeggen.

Volgens de zegsvrouw van Delta hadden rond kwart over negen Nederlandse tijd alle passagiers hun bagage weer in bezit.

Groot alarm

Direct na de vondst van het pakketje werd groot alarm geslagen op het vliegveld van Mumbai. Dit alarm werd na een klein half uur ingetrokken. De brandweer en andere hulpdiensten hoefden niet in actie te komen. Bomexperts zijn nog wel bezig met een onderzoek.

Volgens CNN was het toestel donderdag vertrokken vanaf vliegveld John F. Kennedy in New York. Na een stop in Amsterdam vloog het toestel door naar Mumbai.

Jemen

De afgelopen dagen werden in verschillende vliegtuigen bompakketjes aangetroffen. Het ging om toestellen vanuit Jemen die naar de VS onderweg waren.