HILVERSUM - Radio-dj Giel Beelen heeft donderdagochtend in zijn 3FM-programma een lied uitgezonden dat door Tanja Nijmeijer zou zijn gezongen.

Ze droeg het nummer Don't cry for me Argentina uit de musical Evita op aan haar vader en moeder. Het lied is onderdeel van het interview met Nijmeijer dat de Wereldomroep donderdag in zijn geheel uitzendt. Gisteren werden al delen uitgezonden.

In de radiostudio van 3FM vertelde Pablo Gamez van de Wereldomroep dat de vader van Tanja van tevoren op de hoogte is gebracht van het materiaal. Haar moeder verblijft op dit moment in het buitenland.

De ouders zouden toestemming hebben gegeven het lied uit te zenden. Nijmeijer zegt voorafgaand aan het nummer zowel in het Spaans als in het Nederlands: ''Dit liedje wil ik speciaal opdragen aan mijn vader en moeder''. Op de achtergrond klinken junglegeluiden. Nijmeijer wordt begeleid door een gitarist.

FARC

In het interview, waarvan woensdag al een deel werd uitgezonden, vertelt Nijmeijer dat ze niet weg wil bij de Colombiaanse rebellenbeweging FARC. De 32-jarige sloot zich naar verluidt in 2002 aan als strijdster bij de organisatie.

De beweging houdt zich sinds de jaren tachtig vooral bezig met drugssmokkel, ontvoeringen en terreur. In 2007 kreeg haar deelname aan de rebellenbeweging in de Colombiaanse jungle publieke bekendheid nadat het leger Nijmeijers dagboek had gevonden.