HOORNAAR - Het conflict om de tekst Jezus redt op het dak van een boerderij in de gemeente Giessenlanden lijkt na jaren voorbij. De tekst mag op het dak blijven staan, maar moet wel kleiner en mag niet met gebruik van geschilderde dakpannen.

De gemeente en 'dakevangelist' Joop van Ooijen hebben woensdag afgesproken dat Van Ooijen op korte termijn met een voorstel hierover komt.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat woensdag een positief gesprek heeft plaatsgevonden, maar wil daarover inhoudelijk geen mededelingen doen.

Hij benadrukt dat verschillende voorstellen zijn besproken, maar dat het college over het uiteindelijke voorstel van Van Ooijen nog wel een beslissing moet nemen.

Dwangsom

De daktekst was de gemeente jarenlang een doorn in het oog. Van Ooijen kreeg van de gemeente een dwangsom opgelegd, omdat de witte letters te groot en te contrasterend waren.

Hij kleurde de tekst daarna rood en oranje, maar bleef dwangsommen krijgen totdat de rechtbank daar uiteindelijk een einde aan maakte.

De dwangsommen konden alleen worden opgelegd voor de wit gekleurde tekst en niet voor de tekst in de kleuren rood en oranje.