ROTTERDAM - Vier bouwvakkers die bijna twee weken geleden gewond raakten doordat de verdieping van een gebouw in aanbouw in Rotterdam instortte, liggen nog in het ziekenhuis.

Een bouwvakker heeft eind vorige week het ziekenhuis verlaten. Inmiddels ligt niemand meer op de intensive care. Dat heeft een woordvoerder van aannemer J.P. van Eesteren woensdag gemeld.

Bouwvakkers waren op de dag van het incident aan het werk in het gebouw aan de Hennekijnstraat, toen de derde verdieping van het pand het begaf.

Botbreuken

Het puin kwam op de onderliggende laag terecht. De slachtoffers liepen zware botbreuken op. Een zesde bouwvakker kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden geholpen.

De verdieping stortte in op het moment dat de bouwvakkers beton stortten. Volgens de aannemer begaf de ondersteuningsconstructie onder de derde etage het, waardoor de vloer bezweek. Het is nog onduidelijk waarom de versteviging het begaf. Op de plaats van het ongeval vindt nog steeds onderzoek plaats.

Instorting

De gemeente Rotterdam inspecteerde een dag voor de instorting de bouwplaats nog, maar kwam geen signalen tegen die op risico's wezen. Sinds het begin van het werk werd de bouwplaats 22 keer gecontroleerd.

The BTower in hartje Rotterdam zou in 2011 moeten worden opgeleverd.