BIDDINGHUIZEN - Bij een ongeval tussen een personenbusje en een trekker met aanhanger zijn woensdagochtend twee doden en negen zwaargewonden gevallen.

Het ongeval vond plaats op de Bremerbergweg (N708) bij Biddinghuizen. Het gaat om een frontale botsing tussen het busje met tien inzittenden en een trekker met aanhanger. Een slachtoffer overleed ter plaatse, het andere bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de trekker kwam bij het ongeluk onder zijn voertuig terecht en raakte daarbij zwaar gewond. De dodelijke slachtoffers zaten beiden in het busje. Het busje heeft een Pools kenteken.

De politie kan echter niet bevestigen dat de inzittenden de Poolse nationaliteit hebben. In het gebied werken wel veel arbeiders uit dat land, met name in de landbouwsector. Politieagenten en ambtenaren van de gemeente Dronten, doen momenteel onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers.

Afgesloten

De N708 is in verband met het ongeval tussen Biddinghuizen en Harderwijk in beide richtingen afgesloten. Tien ambulances en een groot aantal brandweerauto's uit de gehele regio zijn ter plaatse. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Het ongeval vond plaats op een onverlichte buitenweg. Volgens een woordvoerder van de brandweer moet er sprake zijn geweest van een gigantische klap, gezien de ravage op de weg.

De trekker is door het ongeval in een greppel terecht gekomen en de voorkant van het busje is zeer zwaar beschadigd. Of de grote hoeveelheden modder die landbouwvoertuigen op de weg achterlaten mogelijk een rol hebben gespeeld bij het ongeval, durft de woordvoerder niet te zeggen.

Glibberige wegen

De Bremerbergweg is een provinciale weg die door de Flevolandse weilanden loopt en veel door trekkers gebruikt wordt. De Flevolandse brandweer waarschuwt al een aantal weken voor glibberige wegen vanwege de vele modder die de trekkers vanaf de akkers de wegen oprijden.

Ook op het rechte stuk weg waar het ongeval plaatsvond lag veel modder van de omliggende weilanden. Dat heeft de politie Flevoland meegedeeld.

Volg twitterberichten over het ongeluk via NUlive

Ongeluk Biddinghuizen