AMSTERDAM - De Amsterdamse Hells Angels hebben de gemeente een voorstel gedaan om het clubterrein aan de H.J.E Wenkebachweg te verlaten.

In ruil voor 9 ton zoekt de motorclub een ander onderkomen, bevestigde voorzitter Harald Böhne dinsdag naar aanleiding van een bericht op de lokale televisiezender AT5.

Een woordvoerder van de gemeente liet in een reactie weten dat 9 ton geen realistische marktconforme prijs is.

De gemeente baseert zich hierbij op een taxatie van externe experts. Zij hebben de waarde van het terrein ingeschat op 4 ton.

Bouwvergunning

De gemeente en de club liggen al jaren met elkaar overhoop over het terrein. De Angels zitten sinds de jaren zeventig aan de H.J.E. Wenckebachweg, waar ze een gebied van 590 vierkante meter toebedeeld kregen.

In de loop der jaren breidden de motorrijders hun terrein uit tot 5000 vierkante meter. Volgens de gemeente heeft de club geen bouwvergunning voor de gebouwen op het terrein.

Bovendien wil de stad de Angels weg hebben om het gebied te kunnen herontwikkelen: er moeten woningen komen.

Tevreden

Beide partijen treffen elkaar geregeld bij de rechter. Böhne zei veel liever met de gemeente te willen praten over een oplossing, zodat ze de gerechtelijke procedures kunnen staken. Hij erkent dat 9 ton een flink bedrag is.

''Maar we hebben het terrein al 37 jaar in gebruik. Zowel ons clubhuis als onze opstal moet worden afgekocht. Aangezien de gemeente geen enkele medewerking verleent bij het vinden van een nieuwe plek, zullen we iets moeten kopen. Maar als ze ons een nieuw stuk grond aanbieden en een bijdrage leveren aan de verhuiskosten, zijn we ook tevreden.''