BREDA - De inmiddels 39-jarige echtgenoot Robert-Jan B. van de Wit-Russische vrouw die in februari 2008 dood werd gevonden in een woning in Baarle-Nassau, zit nog zeker ruim een week vast. De rechter-commissaris in Breda heeft dat dinsdag besloten.

De man werd zaterdag voor de tweede keer aangehouden vanwege nieuwe ontwikkelingen. Justitie verdenkt hem van moord dan wel doodslag op de vrouw en spreekt over een doorbraak in het onderzoek, maar gaat niet in op details.

Tot dusver kon er geen doodsoorzaak gevonden worden. Het Nederlandse Independent Forensic Services (IFS) heeft dat nader onderzocht, maar justitie zegt over de uitkomst niets.

Dagblad BN/De Stem schreef dinsdagochtend dat er aanwijzingen zijn dat de vrouw door een messteek om het leven is gekomen en dat nieuwe DNA-sporen zijn gevonden.

Vermist

Het Openbaar Ministerie en de advocaat van de verdachte gaan op dat bericht niet in. De Wit-Russische werd sinds april 2007 vermist.

De zaak werd bekend als die van het grenslijk omdat haar lichaam werd gevonden in een voormalig bankgebouw dat precies op de grens staat tussen het Nederlandse Baarle-Nassau en het Belgische Baarle-Hertog.

Omdat de vrouw in het Nederlandse deel van het huis lag, kwam het onderzoek bij justitie in Nederland terecht.