EEMNES - Bomexperts van de explosievendienst zijn er maandag in geslaagd een explosief op een geldtransportwagen naast een tankstation langs de A1 in Eemnes veilig te verwijderen. Er ontstond explosiegevaar na een mislukte overval op het waardetransport.

Minstens twee personen deden maandagmiddag een poging de geldtransportwagen te overvallen. Ze plakten daarbij een explosief op de geldwagen.

De overval mislukte en de verdachten vluchtten het bos in, de vluchtwagen lieten ze achter. De politie stuurde daarop een explosievenverkenner naar Eemnes.

De omgeving rondom het BP-station werd afgezet. Zo'n 250 gasten van hotel-restaurant de Witte Bergen dat naast het tankstation ligt, werden in de kelder opgevangen. De afritten van de A1 bij verkeersknooppunt Eemnes werden in beide richtingen afgesloten. Door de afsluiting ontstond vanuit Amsterdam een lange file.

Robot

Experts deden de hele middag met een robot onderzoek naar het explosief dat bevestigd zat op een van de deuren van het voertuig. Aan het einde van de middag maakte de politie bekend dat het explosief veilig van de geldtransportwagen was verwijderd.

De hotelgasten mochten zich na het geweken explosiegevaar weer vrij bewegen en de afzetting werd opgeheven. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan.

De politie is nog steeds met helikopters, honden, paarden en agenten op mountainbikes op zoek naar de voortvluchtige verdachten.

De twee inzittenden van de geldtransportwagen zijn bij de mislukte overval niet gewond geraakt.

Explosief geldtransport verwijderd