DORDRECHT - De politie onderzoekt de bedreiging van een afdeling van de gemeente Dordrecht die zich bezighoudt met de aanpak van huisjesmelkers. Een politiewoordvoerster bevestigde zaterdag berichtgeving van deze strekking in andere media.

Een zegsman van de gemeente Dordrecht liet zaterdagavond weten dat er inderdaad aangifte is gedaan van bedreigingen. Wanneer die precies plaatsvonden en of deze nog plaatsvinden wilde hij niet zeggen.

In augustus maakte de politie al bekend een onderzoek te zijn gestart naar bedreiging van een afdeling, die kogelbrieven had ontvangen.

Zaterdag zei de zegsvrouw van de politie dat de bedreiging ook bestond uit het in brand steken van auto’s. Deze brandden uit bij het pand waarin de gemeentelijke afdeling is gevestigd.

Illegale kamerbewoning

In augustus werd niet bekendgemaakt om welke afdeling het ging. De woordvoerder van de gemeente zei niet te weten wie er achter de dreigementen zit. Ze zijn gericht tegen de afdeling die zich bezighoudt met illegale kamerbewoning en huisvesting van arbeidsmigranten.

Volgens de politie zijn de bedreigingen van persoonlijke aard, omdat het gaat om autobranden en kogelbrieven. ''De zaak heeft onze volledige aandacht.’’

Of de bedreigingen zijn gericht tegen de afdeling of tegen individuele personen of ambtenaren wilde de woordvoerder van de gemeente niet zeggen.

Volgens hem wil de gemeente de veiligheid van medewerkers garanderen maar ook '' niet wijken voor bedreigingen''.