DEN HAAG - De 27-jarige man uit Rijswijk die twee weken geleden in Milaan is opgepakt, heeft bekend dat hij zijn partner en hun vierjarige zoontje heeft gedood.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag donderdag gemeld. Na de dubbele moord vluchtte de verdachte naar Italië.

De lichamen van de vrouw en het jongetje werden op 7 oktober ontdekt in een woning aan de Mandolinestraat in Rijswijk. Een deurwaarder die bij het huis was omdat het die ochtend ontruimd zou worden, belde de politie toen er niet werd opengedaan.

Motief onduidelijk

Waarom de Rijswijker de vrouw en het kind heeft gedood, is nog niet helemaal duidelijk, meldt het OM. Mogelijk hebben de moorden te maken gehad met de aanstaande ontruiming van de woning.

De Italiaanse politie pakte de man op en leverde hem aan Nederland over. Hij werkte hieraan mee, meldt het OM. De Rijswijker verbleef in Milaan in een hostel. De onderzoeksrechter heeft donderdag bepaald dat het OM de man de komende twee weken mag vasthouden, daarna beslist de rechtbank of de voorlopige hechtenis verlengd wordt.