ZWOLLE - Het treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort is komend weekeinde ter hoogte van Hattem gestremd vanwege werkzaamheden. Het spoor wordt aangesloten op een korte tunnel onder de nieuwe Hanzelijn door, meldde ProRail woensdag.

De Hanzelijn is de nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Lelystad. Deze lijn zal bij Hattem het spoor Zwolle-Amersfoort kruisen.

Vanaf vrijdagavond elf uur rijden er geen treinen meer tussen Zwolle en 't Harde. Reizigers worden met bussen vervoerd. De stremming duurt tot en met zondag.

De aansluiting van het spoor op de nieuwe tunnel is de eerste van een reeks werkzaamheden bij Zwolle. De lijn Zwolle-Amersfoort zal later, net als de Hanzelijn, nog over de nieuwe brug over de IJssel geleid gaan worden.

Station Zwolle

Ook op het station in Zwolle vinden werkzaamheden plaats. Zo wordt vanaf vrijdagavond gewerkt aan een traverse of loopbrug over de sporen voor reizigers. Als die klaar is, wordt de tunnel onder het station gesloten.

Deze zal fors verbreed worden om onder meer de verwachte stroom reizigers na openstelling van de Hanzelijn te kunnen verwerken.