DEN HAAG - Een 26-jarige Rotterdammer moet woensdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen omdat hij wordt verdacht van het afpersen van darter Raymond van Barneveld. Dat blijkt dinsdag uit informatie van justitie.

De Haagse darter en zijn vrouw zouden zijn afgeperst voor ruim 10.000 euro.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ontvingen ze thuis sms'jes en telefoontjes met bedreigende teksten als: ''Denk aan je kinderen! En vrouw! Scholen zijn bekend en dergelijke''.

Van Barneveld werd bovendien opgedragen om met het geldbedrag naar Rotterdam te rijden. Het is onduidelijk of hij het geld heeft betaald.

Sekstape

Christopher P. zou volgens zijn advocaat Sam Lodder ervan worden beschuldigd de darter met een sekstape te hebben gechanteerd. Op de video zou 'Barney' met een andere vrouw te zien zijn, aldus Lodder.

De afperser zou gedreigd hebben om de opname naar SBS6 te sturen of eigenhandig op internet te plaatsen. P. wordt ervan beschuldigd tussen 16 maart en 19 april dit jaar Van Barneveld herhaaldelijk te hebben lastiggevallen. De verdachte ontkent iedere betrokkenheid.

Nooit gevonden

Die 'andere vrouw' zou afkomstig zijn uit Assen en een kennis van P. zijn. Zij zou de meervoudig wereldkampioen darten in 2006 hebben ontmoet tijdens een demonstratiewedstrijd.

Dit jaar zou 'Barney' het 'intieme contact' - zoals hij het volgens Lodder zelf noemt - hebben beëindigd. Iemand in de omgeving van de vrouw zou de darter hebben willen chanteren. De sekstape is volgens Lodder nooit gevonden.