DEN HAAG - De Nederlander die maandag werd ontvoerd in Afghanistan, werkt voor de humanitaire organisatie Streams Afghanistan in het Miracle Centre in het noorden van Afghanistan.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag dinsdag bekendgemaakt.

In het centrum worden kinderen met een meervoudige handicap samen met hun ouders geholpen en begeleid. Of er nog meer Nederlanders voor de organisatie werkzaam zijn, wilde de zegsman niet kwijt.

Het is nog onduidelijk door wie de man, die samen met zijn Afghaanse chauffeur is ontvoerd, is gekidnapt. Ook is niet bekend waar hij verblijft en of er inmiddels al contact met de ontvoerders is gelegd.

Speculaties

Via diverse media worden allerlei speculaties gedaan over de naam van de man en door wie hij is ontvoerd. Zo zou hij zijn doorverkocht aan de Taliban en Peter Brown heten. ''Het is niet moeilijk om in Afghanistan iemand te vinden die daarover iets wil verklaren", zegt de woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

''Informatie over zijn verblijfplaats, wat en of ze iets geëist hebben en of wij contact hebben met de ontvoerder, daar doen wij geen uitspraak over", aldus de zegsman.

Op dit moment zijn in Afghanistan 151 Nederlanders geregistreerd bij de ambassade in Kabul. Volgens de woordvoerder hebben deze mensen verschillende activiteiten.