VAALS - Van de tien mensen die na een felle brand in de nacht van zaterdag op zondag in een woning in Vaals naar het ziekenhuis werden gebracht, moeten er drie nog minstens een dag ter observatie in het ziekenhuis van Aken blijven.

Dat maakten de hulpdiensten zondag bekend. De meeste andere slachtoffers zijn of worden zondag uit het ziekenhuis ontslagen.

De brand brak zondagochtend rond 04.00 uur door nog onbekende oorzaak uit. Door de brand raakte het gezin van vader (30), moeder (29) en vier kinderen (een baby van 7 weken, twee jongens van 2 en 9 en een dochter van 7 jaar), gewond.

Ook vier familieleden die het gezin te hulp schoten, raakten gewond. Allen werden naar ziekenhuizen in Maastricht en Aken gebracht.

Onduidelijk

De meeste volwassenen, onder wie de vader, konden zondag het ziekenhuis verlaten. De baby en het kind van 2 worden waarschijnlijk zondagavond ontslagen.

De moeder en de twee oudste kinderen moeten nog minstens een dag blijven. Van een familielid is onduidelijk of deze nog in het ziekenhuis ligt.

Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel mensen er bij het uitbreken van de brand in het huis aanwezig waren. De politie heeft het uitgebrande pand dichtgetimmerd in afwachting van forensisch onderzoek maandag.

Woningbrand Vaals