DEN HAAG - Als voormalig bestuurslid Geert Dales en de zittende bestuursleden van Hogeschool Inholland hun inkomsten openbaar maken, komt er een einde aan de speculaties die de ronde doen.

Dat heeft Doekle Terpstra, voorzitter van de hbo-raad, geadviseerd aan de raad van toezicht van de Hogeschool.

De hbo-raad is geen bindend orgaan. ''We hebben een moreel appèl gedaan'', aldus een woordvoerster van de raad dinsdag, naar aanleiding van berichten in De Telegraaf.

Het gaat om de salarissen en pensioenen van de (ex-)bestuurders en de afvloeiingsregeling van Dales. Hij vertrok vorige week als bestuursvoorzitter vanwege een al langer lopend verschil van inzicht over de bestuursstijl.

Opleiding

Dat verschil werd nog eens onderstreept door de situatie die was ontstaan rond de opleiding Media & Entertainment Management in Haarlem. Een commissie onder leiding van oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers concludeerde onlangs dat een grote groep studenten bij die opleiding te makkelijk het diploma kon halen.

Toen werd al bekend dat Dales nog een jaar krijgt doorbetaald. Volgens de openbare jaarverslagen van de school verdient de voormalig bestuursvoorzitter iets boven de Balkenendenorm van 180.000 euro. De hoogte van de afvloeiingsregeling is niet bekendgemaakt.

Een woordvoerder van Inholland verwacht dat de raad van toezicht later op de dinsdag met een reactie komt.