Gronings schoolgebouw door brand verwoest

GRONINGEN - Een grote brand heeft zaterdagmorgen in Groningen een schoolgebouw verwoest. Dat meldde een woordvoerder van de hulpverleningsdienst.

In het vrij nieuwe gebouw zaten de basisscholen De Hoeksteen en De Vlint. De brand brak tegen zeven uur uit. Rond half elf was het vuur onder controle.

Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Er zijn geen slachtoffers.

Geen onderwijs

De circa duizend basisschoolleerlingen krijgen volgende week geen onderwijs. Dat maakte de gemeente Groningen bekend.

Volgens een woordvoerster van de gemeente is het onmogelijk om voor maandag vervangende lesruimtes te regelen. De gemeente streeft er naar om de lessen na de herfstvakantie, die op de schoolvrije week volgt, te kunnen hervatten.

In de vakantie worden de ouders van de leerlingen geïnformeerd over waar hun kinderen terecht kunnen.

Flinke klus

De gemeente denkt dat het een flinke klus wordt om de leerlingen in die twee weken te verdelen over andere scholen of vervangende lesruimtes.

Zaterdagmorgen brak een grote brand uit in het relatief nieuwe schoolgebouw, waar twee basisscholen in zaten. De brandweer liet het gebouw gecontroleerd uitbranden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit.

Brand Groningse basisschool

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie