AMSTERDAM – Geert Dales wil geen mededelingen doen over de "achtergronden of condities" van zijn vertrek als bestuursvoorzitter van hogeschool InHolland. Dales zegt wel af te zien van zijn geldelijke vertrekregeling "zodra dat niet meer nodig is".

Dat schrijft Dales vrijdagmiddag in een persverklaring als reactie op de discussie die ontstond nadat eerder deze week bekend werd dat hij tot oktober volgend jaar salaris zal blijven ontvangen.

"Mijn vertrek als bestuursvoorzitter bij Hogeschool Inholland heeft in- en extern tot veel discussie geleid. Vanwege het voortijdige karakter van mijn vertrek zijn de Raad van Toezicht en ik op basis van mijn vierjarige contract een vertrekregeling overeengekomen."

"Zodra een verder gebruik van de vertrekcondities niet langer nodig is, zal ik daarvan afzien. Op dat moment zal ik daarover nadere mededelingen doen", aldus Dales.

Dales stapte woendag op als bestuursvoorzitter van InHolland vanwege een 'verschil van inzicht' over hoe de school moet worden bestuurd.

Diploma

De commissie Leers concludeerde vorige maand dat de Media & Entertainment Management opleiding van InHolland in Haarlem te gemakkelijk een diploma heeft gegeven aan studenten die lang over hun studie deden.

De hogeschool moet zeker anderhalf miljoen euro aan onterecht ontvangen diplomabonussen terugbetalen aan de staat.