DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag roept in het hoger beroep in de moordzaak op vastgoedhandelaar Victor 't Hooft nieuwe getuigen op.

Een anonieme medegevangene van hoofdverdachte Remond P. zou een belastende verklaring hebben afgelegd. Het hof wil daarover meer informatie. Ook zal een wapendeskundige als getuige worden opgeroepen.

't Hooft werd op 7 november 2007 op de oprit van zijn huis aan de Bezuidenhoutseweg neergeschoten door een gemaskerde man.

Vrijspraak

Gevonden DNA-sporen en een herkenning door de vrouw van het slachtoffer, die de bivakmuts probeerde te verwijderen, spraken in het nadeel van Remond P. Hij hoorde het Openbaar Ministerie (OM) vorig jaar een gevangenisstraf van twintig jaar tegen hem eisen. Tegen medeverdachte Leslie S. werd twaalf jaar geëist. De rechtbank sprak het tweetal wegens gebrek aan bewijs vrij.

Raadsman Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Remond P., gelooft het verhaal van de medegevangene niet. ''Die man kon de informatie, die hij van horen zeggen zou hebben, nog niet weten'', aldus Kuijpers.

''Zij verbleven op dat moment in het Huis van Bewaring in Scheveningen. Pas na de overplaatsing van mijn cliënt naar de gevangenis in Zoetermeer kwam de informatie naar voren. De man wil graag interessant doen, het OM wil alles proberen om P. veroordeeld te krijgen.’’