Dales krijgt salaris InHolland doorbetaald

AMSTERDAM - Hoewel Geert Dales 'per direct' is opgestapt als bestuursvoorzitter van hogeschool InHolland, wordt zijn salaris nog tot oktober volgend jaar uitbetaald. Tot dan zou zijn contract dienen.

Een woordvoerder van de onderwijsinstelling bevestigde woensdag een bericht hierover in De Telegraaf.

Dales krijgt volgens de krant iets meer dan honderdtachtigduizend euro per jaar. Eerder sprak de hogeschool nog over een 'sobere' vertrekregeling.

Dales stapte op vanwege een 'verschil van inzicht' over hoe de school moet worden bestuurd. Vrijdag liet de medezeggenschapsraad weten geen vertrouwen hebben in het bestuur onder leiding van Dales.

De medezeggenschapsraad vroeg de raad van toezicht in te grijpen. Dit zou echter niet hebben meegespeeld bij het besluit op te stappen.

Terugbetalen

De commissie Leers concludeerde vorige maand dat de Media & Entertainment Management opleiding in Haarlem te gemakkelijk een diploma heeft gegeven aan studenten die lang over hun studie deden. De hogeschool moet zeker anderhalf miljoen euro aan onterecht ontvangen diplomabonussen terugbetalen aan de staat.

De taken van Dales worden overgenomen door de medebestuursleden, Joke Snippe en Lein Labruyère. Volgens De Telegraaf leggen betrokkenen de schuld voor de diploma-affaire bij Snippe. Zij zou al vroeg zijn ingelicht over de problemen bij Media & Entertainment Management en zou niet hebben ingegrepen.

Burgemeesterschap

Dales wordt verweten dat hij niet genoeg bij de school betrokken was. Hij zou te veel op andere banen hebben gesolliciteerd, zoals het burgemeesterschap van Amsterdam. Dales gaf in 2002 als VVD-wethouder in Amsterdam zijn fiat aan de bouw van de door vele problemen geplaagde Nood/Zuidlijn.

Lees meer over:
Tip de redactie