Werkstraf na verdrinkingsdood jongen Amstelveen

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag een 47-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en 180 uur werkstraf wegens de verdrinkingsdood van een 7-jarige jongen.

Die kwam in oktober vorig jaar om in zwembad De Meerkamp in Amstelveen. Justitie had vijftien maanden cel geëist.

De in Amsterdam woonachtige Braziliaan Carlos Antonio de T. (47) was in het zwembad met zijn dochtertje en drie andere kinderen, onder wie het slachtoffer. Hij ging in de sauna zitten, terwijl de kinderen in het bad achterbleven. De jongen, die geen zwemdiploma had, verdween onder water en verdronk.

Volgens de rechtbank is de man schuldig aan dood door schuld. Zij verwijt hem dat hij niet wist of de jongen kon zwemmen en dat ook niet had nagevraagd bij diens moeder.

Mede daarom had hij de kinderen niet alleen mogen achterlaten, aldus de rechtbank. Zij noemt het gedrag van De T. ''zeer onvoorzichtig, onoplettend en nalatig’’.

Zwemdiploma

De dochter van de man en een van de andere kinderen hadden overigens ook geen zwemdiploma. Ook daardoor had de man zich bewust moeten zijn van de risico’s, vindt de rechtbank.

De man wierp tijdens de rechtszaak tegen dat het zwembad veilig was en dat er een badmeester aanwezig was. Volgens de rechtbank ontsloeg dat hem echter niet van zijn verantwoordelijkheid om de kinderen in de gaten te houden.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie