Achtervolging eindigt in schietpartij

AMSTERDAM - Een wilde achtervolging in Amsterdam is dinsdagochtend geëindigd in een schietpartij. Daarbij zijn vier mannen aangehouden, meldde de politie.

Eén verdachte werd door agenten in zijn been geschoten.

De politie kreeg 's ochtends een melding over een schietincident op de Marnixkade in het centrum van Amsterdam. Daarna werd bekend dat een personenauto van het merk BMW met een buitenlands kenteken was weggereden.

Agenten zagen het voertuig kort daarna rijden op de A10, waarop zij de achtervolging hebben ingezet. Ook een politiehelikopter achtervolgde de auto.

Reclamezuil

Op een afrit in Amsterdam Nieuw-West botste de vluchtauto tegen een reclamezuil. De bijrijder van de automobilist werd direct aangehouden. De bestuurder vluchtte te voet over de rijbaan van de A10 naar de Anthony Fokkerstraat. Daar liep hij een bouwmarkt binnen, waar de politie hem in zijn been schoot.

Op de Haarlemmerdijk in de Amsterdamse binnenstad troffen agenten later een andere BMW-personenauto aan, eveneens met buitenlands kenteken. Beide inzittenden werden eruit gehaald en aangehouden.

De mannen bleken een vuurwapen in hun bezit te hebben. De politie onderzoekt of beide zaken iets met elkaar te maken hebben.

Lees meer over:
Tip de redactie